Aktiviteter i STU skole

Den daglige agenda i STU skolen

Vores dage i STU skole forløber som hovedregel efter en daglig struktur bestående af to aktivitetsblokke adskilt af pauser. Aktiviteter vil variere hen over ugerne, alt efter hvilket tema vi beskæftiger os med, men der vil være faste tilbagevendende elementer.

Aktivitetsblokkene i STU skole vil bestå af blandt andet praktiske opgaver, kreative værksteder, idræt og musik.

Vi tager også gerne på tur ud af huset for at få oplevelser.

08.30 – 9.00 Morgenmad

09.00 – 9.30 Morgenmøde – dagens program gennemgås

09.30 – 12.00 Aktivitet

12.00 – 12.30 Frokost

12.30 – 14.00 Aktivitet

Dagen starter stille op med morgenmad, inden vi gennemgår dagens program og aktiviteter.

Om fredagen slutter vi klokken 13.00, når vi har fået ryddet op efter frokosten.

Alle har en del af ansvaret i forhold til at løfte de faste praktiske opgaver: dyrene skal passes og fodres, køkkenhaven skal holdes, der skal laves mad til frokost, ligesom der også vil være nogle mindre rengørings- og vedligeholdelsesopgaver i vores hus og på det grønne arealer. Kravene og ansvaret bliver tilpasset efter den enkeltes evner og forudsætning.

Madhold

På madholdet er hovedopgaven dagligt at tilberede mad til resten af dagsbeskæftigelsen og eleverne i STU skole. Madholdet vil også være tæt knyttet til udeholdet, der står for at etablere og passe vores køkkenhave/drivhus. Madholdet vil derfor naturligt følge processen “fra jord til bord” og årets gang i hvilke råvarer der er tilgængelige.

Udehold

Udeholdet står for at passe vores dyr og sørge for at de har det godt. De er med til at holde vores udenomsarealer og etablere og passe køkkenhaven.

Kreativt værksted

I vores to fleksible kreative værksteder har vi mange muligheder for at arbejde med forskellige projekter og materialer. Vi kan blandt andet male, arbejde med træ, upcycle møbler, være kreative med keramik og glas, sy, strikke og hækle, lave perler og papirklip. Kun fantasien sætter grænser for hvad vi kan finde på.

Motion

Det er en prioritet, at vi har en masse bevægelse i dagligdagen, men også at vi har motion som en fast del af programmet.

Vi har plads til boldspil, dans og aktiviteter i gymnastiksalen, træningslokale med mulighed for styrketræning og det lokale station på den anden side af hækken. Der er rig mulighed for at tage på ture ud i den skønne natur i nærområdet.

Musik

Vi har musiklokale med instrumenter, hvor de der har lyst til at spille og synge kan få mulighed for det på egen hånd og sammen med personale.

Årshjul

Vores aktiviteter planlægges ud fra et årshjul, hvor vi lægger vægt på at inddrage faste højtider og traditioner. Helt naturligt vil årets gang og årstidernes skifte også blive et centralt omdrejningspunkt.

Årshjulet vil blive delt op i temaer, som vi vil arbejde bredt med i både STU forløb og dagsbeskæftigelsen. Det betyder i praksis at vi vil forsøge at arbejde med hvert tema på mange forskellige måder med oplevelser, madlavning, bevægelse og kreativt værksted.